ΙΟΝ
  • γνωριμία με τη σοκολάτα
    • ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    • ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΗΚΕ;
    • ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
    • ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΚΑΟ & ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    • ΠΩΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ;
  • η σοκολάτα στη ζωή μας
    • Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    • Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ
    • ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    • ΣΟΚΟΛΑΤΟ-ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
  • τα οφέλη του κακάο και της σοκολάτας
    • Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    • ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΥΓΕΙΑ
    • ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
    • ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΩΣΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
  • από τον καρπό στη σοκολάτα
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • quiz
    • ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
Υγεία ή γεύση;

Υγεία ή γεύση;

Τα οφέλη του κακάο και της σοκολάτας

  • Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΥΓΕΙΑ
  • ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
  • ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΩΣΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Με τη συνεχή επεξεργασία η σοκολάτα έγινε πιο προσφιλής στο ευρύ κοινό. Η φυσική πικρή γεύση της, εξισορροπήθηκε με την προσθήκη ζάχαρης και άλλων πρόσθετων υλικών. Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερη επεξεργασία υφίστανται οι σπόροι του κακάο και όσο περισσότερες προσθήκες και ραφιναρίσματα γίνονται για την παραγωγή σοκολάτας σε πλάκα, τόσο πιο πολύ γέρνει η ζυγαριά γεύσης-υγείας υπέρ της γεύσης και εις βάρος της διατήρησης εκείνων των στοιχείων που συμβάλλουν στην υγεία μας.

Ας έχουν λοιπόν στο μυαλό τους, όσοι καταναλώνουν σοκολάτα και για θεραπευτικούς λόγους, ότι το υψηλό ποσοστό κακαομάζας και η μικρότερη το δυνατόν επεξεργασία εξασφαλίζει ένα πιο ευεργετικό για την υγεία προϊόν. Ωστόσο, πολλές φορές η απόλυτη ισορροπία μεταξύ των δύο δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Είναι σαφέστατα καλό να επιλέγουμε πιο υγιεινά προϊόντα, αλλά καμιά φορά η απόλαυση που προκύπτει από μία πλούσια γεύση έχει εξίσου θεραπευτική αξία. Ας αναζητήσει λοιπόν ο καθένας τη δική του ισορροπία. Οι σοκολατοβιομηχανίες εξασφαλίζουν στις μέρες μας μεγάλη ποικιλία επιλογών.

ΙΟΝ