ΙΟΝ
  • γνωριμία με τη σοκολάτα
    • ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    • ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΗΚΕ;
    • ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
    • ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΚΑΟ & ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    • ΠΩΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ;
  • η σοκολάτα στη ζωή μας
    • Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    • Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ
    • ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    • ΣΟΚΟΛΑΤΟ-ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
  • τα οφέλη του κακάο και της σοκολάτας
    • Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    • ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΥΓΕΙΑ
    • ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
    • ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΩΣΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
  • από τον καρπό στη σοκολάτα
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • quiz
    • ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
Οδηγίες σωστής συντήρησης

Οδηγίες σωστής συντήρησης

Τα οφέλη του κακάο και της σοκολάτας

  • Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΥΓΕΙΑ
  • ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
  • ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΩΣΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Η σοκολάτα πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό και χωρίς οσμές χώρο. Οι ιδανικές συνθήκες συντήρησής της είναι: θερμοκρασία περιβάλλοντος 22οC (μέγιστη) και υγρασία, ιδανικά, κάτω από 70%, ώστε να αποφύγουμε το φαινόμενο εμφάνισης υγρασίας στην επιφάνειά της. Το νερό γενικά καταστρέφει την ποιότητα της σοκολάτας. το ίδιο και η απευθείας έκθεση στον ήλιο. Η σοκολάτα έχει επίσης την ιδιότητα να απορροφά πολύ εύκολα οσμές από άλλα τρόφιμα, που αλλοιώνουν τη γεύση και τα αρώματά της. Γι’ αυτό, θα πρέπει να προσέχουμε ώστε στους χώρους αποθήκευσης -ιδιαίτερα όταν δεν αερίζονται επαρκώς- να μην την τοποθετούμε κοντά σε τρόφιμα με ανεπιθύμητες οσμές.

Όταν η σοκολάτα λιώσει, αυτό δε σημαίνει ότι είναι ακατάλληλη για κατανάλωση. Παρόλα αυτά, η κατ’ επανάληψη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση στην όψη της σοκολάτας (δημιουργείται ένα θολό γκρι χρώμα στην επιφάνειά της λόγω του ότι ανεβαίνει εκεί το βούτυρο κακάο), αλλά και στην ποιότητα της γεύσης της. Αν ζείτε σε περιοχή με υψηλές γενικά θερμοκρασίες, είναι καλό να τοποθετείτε τη σοκολάτα στο ψυγείο, αφού πρώτα την τυλίξετε αεροστεγώς. Όταν θελήσετε να την χρησιμοποιήσετε, βγάλτε την από το ψυγείο και μην την ανοίξετε πριν έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (διαφορετικά, θα δημιουργηθεί υγρασία στην επιφάνειά της). Μπορείτε, βέβαια, να την απολαύσετε απευθείας και κρύα!

ΙΟΝ